sâmbătă, 10 octombrie 2009

Ambitie feminista

E senin. Stelele licaresc timid deasupra copacilor.. este o noapte calduta. Vantul adie usor, cutremurand frunzele. Se leagana linistite parca-si vorbesc, imi imaginez ca-si spun "noapte buna" si se aseaza comfortabil pentru un somn linistit. O pisica se joaca amuzata cu o castana sub un felinar..imi aduce aminte de copilarie.. parca ar fi trecut 1000 de ani de cand personalizat orice obiect, ii dadeam un nume si il prezentam celorlalte jucarii. Familia lor se marea si ma simteam in siguranta printre ele in cuibul meu. Nu-mi vine sa cred ce intorsatura a luat viata mea, deja sunt o femeie independenta, singura dar independenta. Ma imaginam la 30 de ani, femeie de cariera, locuind intrun apartament singura, cu o pisica si fara iubit... dar uite ca dorinta s-a indeplint si acum nu mi se mai pare la fel de stimulat, insa barbatii au avut destul control asupra vietii mele. Orice femeie se poate descurca singura si nu avem nevoie de un mascul care sa ne controleze vietile, trebuie doar sa ne detasam de sentimentele ce ne lipesc de ei precum polenul de piciorusele albinelor, pentru ca apoi sa calce peste ambitiile, visele, dorintele noastre fara remuscari. Cica avem prea multi pantofi, suficiente bluze, la ce ne trebuie alt parfum, ei nu inteleg de ce alergam 2 saptamani dupa ACEL rimel, sau ACEL sampon despre care ti-a spus o colega ca face minuni...Ei nu inteleg de ce trebuie sa ne asculte povestind o zi grea de munca, daca nu vrem sfaturi. Ei uite ca poate simteam nevoia sa impartasesc cu tine doar sentimentele traite astazi, fara sa ma critici, sa-mi blestemi seful, sau sa-mi interzici sa mai vorbesc cu acea colega barfitoare. Stiu sa traiesc si in urma experientei am invatat sa-mi fac treaba foarte bine, nu am nevoie de un profesor ci de un prieten care sa ma mangaie la sfarsitul unei zile dificile, cu o vorba, cu un sarut si sa-mi dea incredere.
Cunosc atat de multe femei independente, fericite, incat ma intreb ce rost mai are goana asta dupa "barbatul ideal" , care la un moment dat tot isi va arunca sosetele langa noptiera, va lasa vasul de toaleta murdar, o sa filtreze cu acea colega blonda cu sani mari, se va duce cu baietii la bere, desi il rogi de saptamani sa mergeti la teatru sambata, o sa-ti spuna ca femeile nu ar trebui sa aibe dreptul de a conduce, pt ca "uita-te si tu cum ai parcat ! Ca dracu ! "

Oricat de romantic, dulce, atent si indragostit ti se va parea la inceput, timpul trece si la un moment dat acel barbat superb care te-a fermecat cu zambetul si privirea calda se va transforma intrun puturos, egoist, distant si lacom. Iti spune ca-si doreste o familie langa tine, pt ca te va astista, cu sfaturi si indicatii, copii ii vei creste tu, pt ca el este ocupat cu job-ul. O sa rada la bancuri misogine cu tine de mana si o sa scuipe din gresala in timp ce va plimbati prin parc, i-a ramas ceva in gat...

Trag linistita din tigara si admir natura la lumina noptii.. suna ciudat insa felinarele emana o lumina diafana ce limpezeste gandurile si inima...ce-mi doresc acum? nuu, nu pe el, o sa-l uit si o sa fiu iar acea femeie puternica ce poate muta muntii din loc; imi doresc o cana de ceai dulce, o baie cu spuma si sa adorm la un film siropos in care intotdeauna dragostea invinge. Nu-mi plac povestile cu "feti frumosi" insa in viata avem nevoie si de magie.. imi da putere sa am incredere ca poate candva se va inventa fericirea si pt mine..

o noapte linistita iti doresc..

Un comentariu: