duminică, 8 noiembrie 2009

fericirea ta cum e?

Cum definesti tu fericirea? Este acel sentiment care iti este provocat de alte sentimente, de senzatii, persoane, evenimente...nu? Fericirea este atunci cand iubesti si esti iubit? Cand ai tot ce-ti doresti din punct de vedere material? Cand ajungi acolo unde ai visat toata viata? Fericirea este persistenta, sau dureaza cateva momente, precum orgasmul? Poate fi definita fericirea ca un orgasm al intelectului? Tu cand simti fericire?

Mi se pare ciudat, toata lumea in jur pare foarte trista. Toti sunt ingandurati, au procese de constiinta, dezbateri interioare ce-i macina.. si totusi intr-un moment pot fi fericiti. Primesc un telefon de la persoana iubita sa-i dea o veste buna, gasesc pe jos o bancnota de 50 ron, magazinul preferat are reduceri de 80%, seful le ofera un bonus pentru efortul depus in ultima perioada.. Si atunci se declanseaza fericirea, care dureaza cateva momente..pentru ca problemele sunt inca in mintea lor. Nu vor disparea daca se instaleaza starea de fericire..

Esti fericita ca te-a cerut de sotie..pentru moment, pentru ca incep problemele .. de organizare a marelui eveniment, alege culorile, florile, restaurantul, nasii, rochia, invitatiile, tortul.. adio fericire! Esti fericit pentru ca te-au promovat in locul sefului tau care si-a dat demisia..bravo, mai multe responsabilitati, timp liber mai putin, familia o sa te certe si mai mult pentru neglijenta.. Ce fericire dureaza mai mult decat o clipa?

Cand il ai alaturi pe cel pe care-l iubesti, treceti impreuna prin momente dificile, momente frumoase, iti face paine prajita cu unt la micul dejun, te scoate la o cina romantica pentru a sarbatorii predarea proiectului la care te-ai chinuit 2 luni, iti cumpara parfumul acela despre care i-ai povestit si nu-l mai gasesti nicaieri..

Da, pentru mine fericirea inseamna sa-l am alaturi si sa-mi fie sprijin in tot ce fac, sa fie acolo cand rasare soarele si sa-l gasesc in asternuturile moi dupa dusul de seara..sa ma asculte si sa ma lase sa-i aranjez cravata dimineata. Restul planurilor nu fac decat sa ma dezvolte in societate, job-ul, banii, casa, masina... La ce folos toate, daca nu ai cui sa-i spui "buna dimineata"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu