duminică, 8 noiembrie 2009

durerea ta..

Ti s-a intamplat sa te uiti in jur si sa-ti dai seama ca nu semeni cu nici unul din cei pe care ii privesti? te simti atat de rau, te dor oasele, capul te strange si sangele nu-ti mai incape in vene..da! esti unic, nimeni nu-ti stie durerea, dezgustul, gandul, simtirea..si totusi ai vrea sa urlii, sa te auda toti, doar ca sa stie ca nu esti ca ei. Cum ar fi daca te-ai opri brusc in mijlocul strazii pe care umblii zilnic si fara vreun semnal prealabil ai urla din toata fiinta ta. sa te auda toti, sa-ti stie durerea, crezi ca ar disparea? s-ar duce odata cu ecoul vocii tale, in departare, s-ar izbii de zidurile din preajma si s-ar intoarce spre tine, cu o intensitate atat de mica incat nu ai mai simti-o si nu te-ar mai durea... ar fi bine sa treaca pe langa tine, ca un fulg, ca o adiere...de vant de vara...dulce, plin de miresme..si totul ar disparea...

"Nimic nou sub soare"..si totusi doar tu simti aceasta durere..de-ti vine sa urlii...da...doar tu, tu pentru ca prin egoismul instinctual suntem unici si oricat de tare i-ar durea pe cei de langa noi, durerea noastra e mai mare... si atunci cand ne doare pe noi ne este permis sa injuram, sa blestemam (orice: frunzele ce roiesc in juru'ni, pe domnul grabit ce din gresala ne-a lovit in umar, seful pt ca ne paseaza inca o responsabilitate de-a lui, pe colegul care a folosit toaleta inainte si nu a tras apa...hmm....avem pe ce sa ne razbunam) si o sa ne simtim mai bine? da, pe moment...dar ai vreodata un moment pe zi cand te gandesti la ce ai spus (in mintea ta)..iti repeti vreodata, parca obsesiv propriile ganduri si te rusinezi de ura ce te macina?


Poate ca uneori e mai bine sa nu te opresti in loc si sa tipi. ce-ai zice daca maine te-ai uita in jur si ai incerca sa gasesti asemanari intre tine si cei din jur? nu sunt chiar asa de diferiti...si ei simt: dureri, fericiri, foame, oboseala..

Stii, durerea de care-ti spuneam? si eu o simt, stiu ca si tu si mai stiu cel putin 5 persoane care o simt.. nu vreau sa va ajut, nu ! nu vreau ajutorul vostru, vreau doar sa intelegi ca si eu sufar la fel de mult ca tine, asa ca nu ma cicali, mergi mai departe pe drumul tau si nu tipa, oricum ma doare capul, as vrea sa aud doar gandurile mele acum...ok?

mai vedem maine, daca esti cuminte, poate o sa vreau sa te ascult, macar 5 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu